חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת בירה ופירות מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה דלת קלוריות, למרות הפירות המיובשים. br195 קלוריות בלבד, לפרוסה .
עוגת בירה ופירות מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה דלת קלוריות, למרות הפירות המיובשים. br195 קלוריות בלבד, לפרוסה .
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
¾ כוס שמן + 1 כף שמן (סה"כ 200 מ"ל), שמן סויה או קנולה
6 כפות דבש
½2 כוסות (360 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
מעט מלח
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית הל טחון
1 כוס (1 בקבוק קטן של 250 מ"ל) בירה לבנה
100 גרם תערובת פירות מיובשים, קצוצים (רצוי אורגניים- ראה הערות)
למשל:50 גרם צימוקים כהים+ 50 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
הכלים:
2 תבניות מאורכות 30X10 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים את התבניות.
2. שמים בקערה את הביצים והשמן וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט וההל. מוסיפים לבלילת הביצים את תערובת הקמח ואת הבירה הלבנה לסירוגין ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את תערובת הפירות המיובשים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה בצורה אחידה.
יוצקים את העיסה ל2 התבניות באופן שווה ואופים (180°c) במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
מגיש: amitsur
מקור: ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית
שתף את המתכון