הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
¾ כוס שמן + 1 כף שמן (סה"כ 200 מ"ל), שמן סויה או קנולה
6 כפות דבש
½2 כוסות (360 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
מעט מלח
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית הל טחון
1 כוס (1 בקבוק קטן של 250 מ"ל) בירה לבנה
100 גרם תערובת פירות מיובשים, קצוצים (רצוי אורגניים- ראה הערות)
למשל:50 גרם צימוקים כהים+ 50 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
הכלים:
2 תבניות מאורכות 30X10 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים את התבניות.
2. שמים בקערה את הביצים והשמן וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט וההל. מוסיפים לבלילת הביצים את תערובת הקמח ואת הבירה הלבנה לסירוגין ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את תערובת הפירות המיובשים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה בצורה אחידה.
יוצקים את העיסה ל2 התבניות באופן שווה ואופים (180°c) במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
מגיש:
מקור: ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית
שתף את המתכון
