הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם מרגרינה (לא חשוב איזה, ותמיד אפשר להחליף בחמאה, למי שלא מפריע לו שהעוגה תהפוך לחלבית)
2 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה (או פשוט 2 כוסות קמח תופח)
3 בננות בשלות מעוכות
3 כפות שבבי שוקולד או שוקולד צ'יפס שקונים מוכן
כלים:
קערה עמוקה וגדולה
מיקסר (אפשר ידני) עם וו לישה (לא חובה, אפשר להכין את העוגה הזו בשתי ידיים שלא מפחדות להתלכלך)
סיר קטן להמסה של המרגרינה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בגודל 24
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה את המרגרינה.
3. מכניסים לקערה/מיקסר את הביצים, הסוכר, הקמח (ואבקת האפייה), הבננות המעוכות והשוקולד, ומוסיפים את המרגרינה המומסת.
4. מערבלים הכל, או לחלופין לשים עם הידיים. זה קצת נדבק, אז תמיד כדאי שיהיו ניירות סופגים או מגבונים לחים שינקו את הידיים שלכם כשאתם רוצים להמשיך הלאה.
5. כשהעיסה הופכת לתערובת אחידה ונוזלית (טיפה גסה בגלל הבננות, אבל ככה זה צריך להיות), מעבירים לתבנית.
6. מכניסים לתנור ל-40 דקות. אם אתם לא בטוחים בדיוק של חום התנור שלכם, מומלץ לערוך את מבחן הקיסם כבר אחרי 35 דקות: נועצים קיסם עץ במרכז העוגה. אם הוא יוצא עם תערובת עליו, העוגה צריכה עוד כמה דקות. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא לח.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון