הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים, טרופות, קלות
3 בננות בשלות, מעוכות
כף דבש
½ כוס חלב דל שומן
70 גרם מרגרינה צימחית, מומסת
כפית קינמון טחון
2 כוסות קמח תופח
2 תפוחים, קלופים, מנוקים וחתוכים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני של 180°c. מברישים תבנית טבעת בקוטר 20 ס"מ במרגרינה מומסת. מנפים קחמ ושאר המרכיבים היבשים לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז.
2. מערבבים מרגרינה ודבש בסיר קטן. בוחשים על אש נמוכה עד שהמרגרינה נמסה והתערובת חלקה.
3. מוסיפים תערובת מרגרינה ותערובת ביצים וחלב בהדרגה לחומרים היבשים. בוחשים עד שהחומרים מתערבבים והתערובת חלקה. מוסיפים בננות ותפוחים.
4. מעבירים את התערובת לתבנית. מחליקים את פני השטח. אופים במשך 50 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי. משאירים את העוגה בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן הופכים על רשת ומניחים להתקרר. מגישים את העוגה כמו שהיא, או זורים עליה מעט אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
