כבר שבועיים שאני מסתובב עם חשק לנסות עוגת בננות, מחפש מתכון, מצאתי אחד, שיכללתי ,שידרגתי , brהוספתי, החסרתי , אפיתי ו,,,,ממש קטסטרופה אפילו שועל צולע לא היה מוצא עורב עם פרוסת עוגה כזאת, brאבל השניה יצאה ממש מעולה , חגיגה לעורבים ואפילו השועל הצמיח כנפיים, brאז הינה המתכון ,
|
|
|
|
כבר שבועיים שאני מסתובב עם חשק לנסות עוגת בננות, מחפש מתכון, מצאתי אחד, שיכללתי ,שידרגתי , brהוספתי, החסרתי , אפיתי ו,,,,ממש קטסטרופה אפילו שועל צולע לא היה מוצא עורב עם פרוסת עוגה כזאת, brאבל השניה יצאה ממש מעולה , חגיגה לעורבים ואפילו השועל הצמיח כנפיים, brאז הינה המתכון ,
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1+1/3 כוסות קמח
1/3 כוס סולת
2 כפות גדושות של סובין,
1 כפית מחוקה סודה לשתיה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
1 כפית מחוקה מלח
½ כפית תמצית וניל
1 כף רום ( המשקה)
1 כף ליקר מנדרין ( או קונייאק)
1/3 כוס שמן
½ כוס מיץ מנדרין( ו.או.תפוזים)
4 בננות בשלות מאוד
2 ביצים גדולות מאוד,(מופרדות חלמון חלבון)
1 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
קמח, סולת, סובין, סודה לשתיה, אבקת אפיה ,מלח, וניל, רום, ליקר, שמן , מיץ למונים ובננות מעוכות, הכל בקערה ,לערבב היטב במקצפת המיקסר עד מירקם חלק.
חלבונים וכוס סוכר להקציף לקצף יציב .
להוסיף את הקצף לתוך התערובת ולאחד בעדינות לתערובת אחידה.
לצקת הכל לתבנית 22 ס'מ על 32 ס'מ משומנת מעט,
לאפות (180°c) במשך כ-30 דקות , עד שמזהיב.
מגיש:
מקור: שידרוג מתכון
שתף את המתכון
