הוראות הכנה
מרכיבים
2כפיות אבקת אפייה
½ כפית אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
3 בננות בשלות,מעוכות
160 גרם חמאה ללא מלח,בטמפרטורת החדר
230 גרם סוכר חום רך
250 גרם קמח רגיל
2 תבניות "אינגליש קייק"
אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום בינוני-נמוך של 170°c.
משמנים ומקמחים את תבניות ה"אינגליש קייק"
.מנפים יחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט טחון וחצי כפית מלח.
מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים אחת, אחת. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח המנופה עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את תערובת הבצק לתבניות ואופים בחלק העליון של התנור במשך 45 דקות או עד שהחלק העליון של העוגה משנה את צבעו והצדדים מתחילים להשתחרר מדפנות התבנית. אם החלק העליון של העוגה מתכהה מהר מדי, מכסים אותו עם נייר אלומיניום.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יש להשאיר את העוגה בתבנית למשך 5 דקות לפני שמוציאים אותה על גבי רשת מתכת לצינון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
