הוראות הכנה
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות סולת
- 6 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 כוסות שמן
- 2 כפיות תמצית שקדים
- לקישוט - שקדים מולבנים וקלופים
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים הרטובים ביחד.
- לערבב את כל החומרים היבשים ביחד.
- מאחדים את כל החומרים הרטובים עם היבשים לתערובת אחידה וחלקה.
- שופכים לתבנית אפיה ואופים בחום של 170-180°c למשך 30-40 דקות עד שהעוגה אפויה לגמרי.
- בזמן האפיה מכינים על האש את הסירופ שכולל מיץ תפוזים וסוכר לתערובת אחידה.
- ניתן להכפיל את כמות הסירופ עם רוצים עוגה רטובה יותר.
- בעוד העוגה האפויה חמה מוסיפים את הסירופ על העוגה ומקשטים עם שקדים לבנים קלופים ומקררים את העוגה.
- העוגה היא מתוקה אך לא יותר מדי. היא מעודנת וטעימה.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: חברה לעבודה
שתף את המתכון
