חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה דיאטטית תפוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה לא צריכה להיות "פצצת קלוריות" כדי שתהיה טעימה. אפשר , ע"י הקצפה של חלבונים brוערבוב-קיפול עדין , אפיה עם אמבט מים להשיג תוצאות טובות, טעימות ופחות קלוריות. br brערכים תזונתיים למנה (פרוסה אחת): br154 קלוריות, 13 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 12 גרם פחמימות, 58 מ"ג אשלגן, 130 מ"ג סידן br(ניתן להעשיר את כמות הסידן ע"י שמוש בגבינת "ריקוטה", אז יהיו במנה 480 מ"ג סידן)
עוגת גבינה דיאטטית תפוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה לא צריכה להיות "פצצת קלוריות" כדי שתהיה טעימה. אפשר , ע"י הקצפה של חלבונים brוערבוב-קיפול עדין , אפיה עם אמבט מים להשיג תוצאות טובות, טעימות ופחות קלוריות. br brערכים תזונתיים למנה (פרוסה אחת): br154 קלוריות, 13 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 12 גרם פחמימות, 58 מ"ג אשלגן, 130 מ"ג סידן br(ניתן להעשיר את כמות הסידן ע"י שמוש בגבינת "ריקוטה", אז יהיו במנה 480 מ"ג סידן)
הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם גבינה לבנה 5% מועשרת בסידן (או גבינת "ריקוטה")
½ כוס סוכר
כמות של תחליף סוכר ששווה בערך ל-¾ כוס סוכר (היחס מצויין על האריזה)
4 ביצים מופרדות
½ שקית "אינסטנט פודינג וניל"
3 כפות גדושות קורנפלור
¾ כוס חלב מועשר בסידן
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות מאורכות "עוגה אנגלית")
משומנות בתרסיס שמן קנולה
תבנית נוספת עם מים (שתכיל את התבנית עם התערובת לאפייה)
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
מקציפים, בקערה אחת את החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב.
מערבבים, בקערה אחרת, את שאר החומרים . מערבבים את קציפת החלבונים , תוך קיפול עדין עם שאר התערובת. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת (או ל-2 תבניות מאורכות) שמים את התבנית בתבנית הגדולה יותר המכילה מים (כ-½ גובה התבנית השקועה בה). אופים תחילה ב-200°c במשך 10 דקות ואח"כ מורידים את הטמפרטורה ל-150°c ואופים 40 עד 45 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה מלמעלה. מכבים את התנור פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים לצינון בתוכו עוד 15 דקות.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: דר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז
שתף את המתכון