הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות קמח תופח "אוסם"
100 גרם חמאה קרה בקוביות
½ כוס סוכר
1 ביצה
לצפוי:
1 קופסה (400 גרם) חצאי אגסים בסירופ
500 גרם גבינה 5%
2 ביצים
1 שמנת חמוצה 9%
1 כף תמצית וניל
1 כף קמח "אוסם"
½ כוס סוכר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°c .
שמים את הקמח, החמאה, הסוכר והביצה במעבד מזון ומעבדים לבצק פירורי. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (או לתבנית מלבנית), משטחים ומהדקים. אופים 25 דקות (180°c) עד להזהבה.
מסדרים על הבצק האפוי את חצאי האגסים עם החלק הקעור כלפי מעלה.
מערבבים את יתר חמרי הציפוי ויוצקים מעל לאגסים (התערובת צריכה לכסות אותם כמעט לגמרי).
אופים 45 דקות (180°c) עד שהעוגה מתייצבת.
מוציאים מן התנור, מצננים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון
