הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
500 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינת ריקוטה
½ כוס +כף סוכר
½ כוס+ כף דבש
4 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
לתחתית:
½ כפית תמצית לימון
100 גר' חמאה
2 כפות דבש
½1 כוסות פרורי ביסקוויט
¾ כוס שקדים קלופים
¾ כוס אגוזי מלך
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
להכנת התחתית:
מחממים את התנור לחום בינוני.
ממיסים את החמאה עם הדבש בסיר קטן ומניחים בצד.
מכניסים את השקדים ואגוזי המלך למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת תערובת פירורית
מעבירים לקערה ומוסיפים את פרורי הביסקוויט ומערבבים.
יוצקים את תערובת החמאה-דבש על התערובת ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב,
משטחים את התערובת בתבנית קפיצית 24-26 על התחתית וכ- ½2 ס"מ
על הדפנות ומהדקים.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד להזהבה, מוציאים ומצננים.
מערבבים את חומרי המלית היטב ויוצקים לתבנית, מנמיכים את חום התנור לחום
בינוני נמוך, מניחים כלי עם מים בתחתית התנור ומכניסים את התבנית לתנור,
מניחים נייר אלומיניום באופן חופשי על התבנית ואופים כשעה ו-10 דקות.
מצננים על רשת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
