הוראות הכנה
מרכיבים
120 גרם עוגות אוריוס ( או פתי בר - בטעם שוקולד)
50 גרם חמאה מומסת
למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות אבקת סוכר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חמאת בוטנים סקיפי
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לקישוט:
30 גרם בוטנים, קלויים, ללא מלח, טחונים דק
אופן ההכנה
שכבה שחורה:
טוחנים את העוגיות בבלנדר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
מהדקים היטב את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
שכבה לבנה :
מקציפים יחד במיקסר 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל עם 1/2 כוס חלב, מיכל שמנת מתוקנ ו-2 כפות אבקת סוכר.
מוסיפים למקצפת 250 גרם גבינה ומערבבים היטב ( אפשר במיקסר במהירות עדינה)
משטחים בעזרת מרית את התערובת הלבנה על תחתית העוגיות שבתבנית.
שכבה חומה:
מקציפים את יתרת האינסטנט פודינג עם 1/2 כוס חלב, שמנת מתוקה ו-2 כפות אבקת סוכר.
מוסיפים לתערובת את יתרת הגבינה הלבנה ( 250 גרם) ו- 4 כפות חמאת בוטנים.
מקציפים במיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
משטחים בעדינות את התערובת בעזרת מרית על השכבה הלבנה.
מכניסים למקרר למשך שעה.
לאחר כשעה - ניתן לפזר מעל העוגה את הבוטנים הטחונים.
מומלץ להשאיר לילה במקרר לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: קרן פולטוב
שתף את המתכון
