הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
200 גרם עוגיות חמאה טחונות
80 גרם חמאה מומסת
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר
למלית:
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
2 גביעי שמנת חמוצה
450 גרם גבינת שמנת
מיץ וקליפת לימון לימון מגוררת מ-2 לימונים
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך ( 160°C)
מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה, הסוכר וקליפת הלימון.
מהדקים לתחתית תבנית עגולה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה, מקפלים בעדינות את הביצים אל שאר החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה מעל התחתית ואופים כ-50 דקות (העוגה צריכה להישאר בהירה ורכה. יכול להיות שכשתסתיים האפייה, היא תראה לא מוכנה, אבל אל דאגה, היא תתיצב בקירור)
מצננים לילה במקרר.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון
