הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס העוגה :
כוס וחצי קמח
2 כפות סוכר
חצי כוס שקדים מולבנים
100 גרם חמאה
2 כפות מים
חומרים למלית :
500 גרם גבינה 9 אחוז
2 גבעי גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
גביע שמנת
שלשת רבעי כוס סוכר
גרידה מלימון אחד
מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר
לציפוי :
150 גרם תערובת פיצוחים [ אגוזי מלך , גרעיני חמניה ,פקאן , שקדים מולבנים פרוסים וכ"ו]
6 כפות סוכר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבסיס : מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב מתכת עד קבלת כדור בצק .
מרפדים את התבנית בבצק, מחוררים במזלג ומכניסים למקרר למשך שעה .
למלית :
שמים את הגבינות והשמנת בקערה לעירבוב ומערבבים היטב מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים במשך כשעה .
מחזירים לקערה מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון ומקציפים את הגבינות למשך כ 3 דקות עד קבלת מירקם קליל .
מקציפים את השמנת והסוכר לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות .
אופים את הבסיס כ 20 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים .
יוצקים את תערובת המילוי מעל לבסיס ומחזירים למקרר למשך 8 שעות
לציפוי :למחבת מחוממת מוסיפים את החמאה והפיצוחים והסוכר ומערבבים היטב עד המסת הסוכר מעבירים לנייר אפיה לצינון , מפרידים בעזרת הידיים, את הפיצוחים ומפזרים על העוגה .
מגישים קר
בתאבון!!
מגיש:
מקור: אישי - אילתור ממספר מתכונים
שתף את המתכון
