חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה וקפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה וקפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיצית מספר 26
החומרים:
לבסיס:
250 גרם ביסקוויט שוקולד
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
½ כוס סוכר חום
מעט אגוז מוסקט מגורר
100 גרם חמאת תנובה מומסת
לקרם קפה:
½ 1 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
450 גרם שוקולד מריר קצוץ
¼ כוס ליקר קפה
לשכבת הגבינה:
4 גביעי גבינת נפוליאון בטעם טבעי (1 קילו)
1/3 1 כוסות סוכר
2 כפות קמח
2 כפות רום כהה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כף תמצית וניל
4 ביצים
לציפוי:
2 גביעי שמנת תנובה 15%
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים, השוקולד, הסוכר ואגוז מוסקט. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד לקבלת תערובת אחידה. שוטחים על התחתית והדפנות של התבנית.
לקרם הקפה: מביאים לרתיחה את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והליקר, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. יוצקים שתי כוסות מהקרם על הבסיס ומקפיאים חצי שעה. הקרם הנותר ישמש לקישוט העוגה.
לשכבת הגבינה: מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הקמח, הרום, הקפה והוניל. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד. יוצקים על קרם הקפה.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעוגה בצבע זהוב. מצננים כרבע שעה.
להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת, הסוכר והוניל, יוצקים על העוגה החמימה. אופים 10 דקות, עד שהציפוי מתייצב מעט. מצננים ומשהים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
מקשטים את העוגה בקרם הקפה שנותר, בעזרת שקית זילוף עם צנתר בדוגמה הרצויה.
מגיש: יוסף ל
מקור: מתכון של הצמד רונית שוורץ ושרון פלד
שתף את המתכון