הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
250 גרם קמח
80 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
150 גרם חמאה
למילוי
קילו תפוחים, פרוסים דק
50 גרם סוכר
כפית קנמון
250 גרם גבינה
5 כפות דבש
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
לערבב חמרים יבשים, להוסיף חמאה וללוש לבצק פירורים.
לשטח 2/3 מהבצק בתבנית משומנת, ולשמור במקרר.
אופן הכנת המילוי:
לאדות על אש קטנה כ-5 דקות את התפוחים
לסנן את התפוחים, לשמור את הסירופ.
לערבב בקערה נפרדת: 250 גרם גבינה +5 כפות דבש+ 2 חלמונים.
להמיס במים 50 גרם קורנפלור, להוסיף לסירופ התפוחים, ולערבב עם הגבינה והקינמון.
הרכבה:
לשטח את התערובת על הבצק, לפזר מעל את התפוחים המאודים,
ומעל הכל לפזר את 1/3 הבצק הנותר (פירורים).
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-45 דקות.
עוגה קצת כבדה, אבל מאוד משובחת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
