הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית -
150 גרם ביסקוויט "פתי בר" מרוסק במעבד מזון לפירורים דקים
75 גרם "מחמאה" מומסת במיקרוגל
למלית -
1 ק"ג גבינה לאפייה
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 סוכר וניל
½ כוס שמנת מתוקה
5 ביצים
1 כף תמצית וניל
2 כפות קמח רגיל מנופה
100 גרם צימוקים (לא חובה)
ציפוי -
גביע שמנת חמוצה 150 מ"ל
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אופן ההכנה
1. לערבב את ה"מחמאה" המומסת עם פירורי הביסקוויט ולשטח בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. לחמם תנור ל -170°c.
1. לערבב במערבל חשמלי במהירות נמוכה מאוד את הגבינה, הסוכר, אבקת ה"אינסטנט" וסוכר הוניל.
2. להוסיף את השמנת המתוקה ואת תמצית הוניל
3. להוסיף את הביצים אחת אחת
4. להוסיף את הקמח ולערבל עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים ונוזלית.
5. לצקת את תערובת הגבינה והביצים על תחתית פירורי הביסקוויט. אם רוצים להוסיף צימוקים/דובדבנים/פירות יבשים או כל תוספת אחרת, זה הזמן !!! להשקיע מעט את התוספת בתוך תערובת הגבינה בצורה אחידה ככל האפשר
6. להכניס לתנור למשך 15 דקות בדיוק
7. לאחר 15 דקות להנמיך את חום התנור ל -125°c ולהמשיך באפיה עוד ½1 שעות בדיוק.
8. לערבב את חומרי הציפוי ולשפוך על העוגה החמה ולהמשיך באפיה עוד 10 דקות
9. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוכו עד לצינון מוחלט.
מגיש:
מקור: משופר
שתף את המתכון
