הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר` גבינת שמנת מסוג "סימפוניה" 3%
500 גר` גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 גר` סוכר (1/2 כוס)
5 חלמונים (מס` 1)
50 גר` קורנפלור (5 כפות)
1 כפית תמצית וניל טובה
5 חלבונים (מס` 1)
65 גר` סוכר (1/3 כוס)
אופן ההכנה
· מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 24 עם תחתית נשלפת, לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (העוגה תופחת מאד באפיה).
· רצוי להניח את התבנית על רדיד אלומיניום ולקפל את שולי הרדיד על דפנות התבנית מבחוץ להגנה במקרה של הגרת נוזלים לתנור.
· מערבבים היטב בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, 1/2 כוס הסוכר, החלמונים, הקורנפלור ותמצית הוניל.
· מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה ומקפלים לתערובת הגבינה.
· יוצקים לתבנית.
· אופים בשלב האמצעי כ-10 דקות בתנור שחומם ל- 180°C עד להשחמה קלה בלבד, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה ולעומק 2 ס"מ, מנמיכים
לחום 160°C ואופים כ-50 דקות, אם קרום העוגה משחים מאד מניחים רדיד אלומיניום מעל.
· מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי כ-20 דקות.
· מוציאים ומצננים בתבנית על רשת צינון מלא, העוגה תצנח לגובה מעט מעל הגובה המקורי אבל תהיה אוורירית, עדינה ובמרקם מוס. שומרים במקרר לאחר צינון מלא.
לציפוי (לא חובה):
מערבבים בקערה קטנה 2 מיכלי שמנת חמוצה עם 4 כפות אבקת סוכר מנופה וכמה טיפות תמצית וניל, יוצקים על העוגה לאחר שצנחה והתיישרה ומחזירים לתנור שעדיין חם עד לצינון.
מגיש:
מקור: אבי המדהים, מכאן:https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=981646
שתף את המתכון
