הוראות הכנה
מרכיבים
120 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
1 כוס קמח
למלית:
1 ק"ג גבינת שמנת (וואו, שלא תעיזו. 5% מספיק...)
חצי כוס שמנת חמוצה
3/4 כוס דבש
4 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים בהפסקות (פולסים) עד שנוצרים פירורים
משמנים תבנית קפיץ עגולה מספר 26
שופכים לתוכה את הפירורים ומהדקים לתחתית ולדפנות
מאחסנים במקרר כחצי שעה
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות)
אופים את תחתית הבצק כ - 20 דקות, עד שמזהיב
מצננים ומביאים לטמפרטורת החדר
מנמיכים את התנור ל - 150 מעלות
מכינים את המלית:
מקציפים את הגבינה והשמנת במהירות נמוכה עד שנוצר מרקם חלק
מוסיפים את הדבש והביצים, קליפת הלימון והוניל
ממשיכים להקציף עד שנוצר מרקם אחיד
יוצקים את המלית על הקלתית האפויה, ואופים בחום של 150 מעלות כ-45דקות, עד שהמלית מתייצבת
מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת, ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור למשך שעתיים
אח"כ מכסים את העוגה, ושומרים במקרר למשך לילה.
למחרת, משחררים את העוגה מתבנית הקפיץ, מקשטים אותה בפירות העונה, ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
