חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה - עם פטנט לשמירת גובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנן שתי תכונות משותפות לעוגות גבינה ביתיות: brמרכיבים עתירי כלוריות ונטית העוגה ל"צנוח" לאחר אפיה. brשמוש בגבינה רזה מפחית את כמות השומנים. brהפטנט למניעת צניחת העוגה - מאפשר לקבל עוגה ישרה ויצוגית לארוח. brהמקור: שולה לבני
עוגת גבינה - עם פטנט לשמירת גובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנן שתי תכונות משותפות לעוגות גבינה ביתיות: brמרכיבים עתירי כלוריות ונטית העוגה ל"צנוח" לאחר אפיה. brשמוש בגבינה רזה מפחית את כמות השומנים. brהפטנט למניעת צניחת העוגה - מאפשר לקבל עוגה ישרה ויצוגית לארוח. brהמקור: שולה לבני
הוראות הכנה
מרכיבים
תחתית – בצק פריך:
תבנית קפיצית 24 ס"מ
100 גרם חמאה רכה
50 גרם (¼ כוס) סוכר
1 חלמון
140 גרם (כוס של 200 מיליליטר
מלאה עד סופה) קמח רגיל
1 כפית תמצית וניל
מלית הגבינה:
6 חלבונים
2/3 כוס סוכר
600 גרם גבינה כחושה (0% )
80 גרם (1/3 כוס ) סוכר.
6 חלמונים.
100 גרם (3/4 כוס ) קמח רגיל.
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון.
40 גרם (4 כפות מחוקות ) פודינג ווניל לבן ללא צבע.
200 גרם (1 גביע ) שמנת חמוצה.
אופן ההכנה
תחתית אפויה:
לחמם את התנור ל 170°c.
1. מערבבים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את החלמון והקמח בשני שלבים עם תמצית הווניל
3. מכניסים את הבצק למקרר ל½ שעה.
4. אחרי חצי שעה משטחים אותו כמו פלסטלינה באצבעות על תחתית תבנית האפייה.
5. אופים את התחתית במשך 7 דקות. מוציאים ומקררים.
מלית הגבינה ואפיה:
1. מקציפים את החלבונים ו-2/3 כוס הסוכר, לקצף יציב ונוקשה.
מעבירים לכלי אחר כדי לפנות את קערת המיקסר.
2. בקערה שהתפנתה , מערבבים דקה, במהירות איטית, גבינה, סוכר , חלמונים,
קמח, גרידת לימון ואינסטנט פודינג.
3. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים דקה.
4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים ,לאט עד שהתערובת אחידה.
5. שופכים את התערובת לתבנית עם תחתית הבצק ומבצעים
"פטנט שמירת גובה העוגה"
6. הפטנט הוא: אופים בחום גבוה (220°c) במשך 15 דקות . מוציאים מן התנור
משחררים את העוגה מן הדפנות מסביב ע"י סכין חלקה. משאירים את דלת התנור פתוחה
כדי לעזור בקירור התנור.
מחזירים לתנור – מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות וממשיכים לאפות שעה ורבע.
בגמר האפייה –מוציאים מיד מן התנור. (אחרת תיפגע העסיסיות והנימוחות של העוגה).
מקררים למצב פושר – ואוכלים בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: שולה לבני
שתף את המתכון