הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
100 גר´ (2/3 כוס) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שמינית כפית מלח
750 גר´ גבינה לבנה פשוטה (אני השתמשתי במיוחדת לאפיה) בלי המים למעלה.
מכל שמנת חמוצה
2 כפות שמן
4 כפות (40 גר´) ו4 כפות אינסטנט פודינג וניל או {אם רוצים עוגה יציבה יותר) - 6 כפות מכל אחד.
אופן ההכנה
מקציפים חלבונים עם סוכר, סוכר וניל וקצת מלח לקצף חזק.
מערבבים את שאר החומרים במטרפה ידנית.
מערבבים את שתי התערובות.
מכניסים לתנור ריק בחום של 125 מעלות סיר עם מים רותחים או תבנית שקוטרה קטן מקוטר התבנית של העוגה (היא ממליצה לשים תבנית קפיצית) ועליו ממש שמים את עוגת הגבינה.
אחרי שעה מגבירים את החום ל200 מעלות ואופים עוד 7 - 10 דקות להזהבת העוגה.
העוגה מכונה כשהיא קפיצית וגמישה במרכזה, אבל לא נוזלית. כל תנור הוא שונה, ולכן כדאי לבדוק.
מוציאים מייד עם תום האפייה. העוגה קצת נופלת, אבל לא נורא.
אוכלים רק אחרי שהיית לילה במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
