הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה
¼ כפית מלח
2 כפות סוכר
50 גרם אגוזי פקאן טחונים
1 חלמון
למלית:
1 גביע יוגורט
250 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות ליקר פינה-קולדה
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר וניל
1 כף שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תופח
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 אננס טרי קלוף וחתוך לפרוסות דקות
2 כפות רום
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה (אפשר במעבד מזון) את החומרים היבשים עם חמאה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בבסיס התבנית. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומקררים במקרר כשעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מכינים את המלית ואופים: מערבבים בעדינות בקערה יוגורט, גבינה, פינה-קולדה, חלמונים, חצי כוס סוכר וניל ושמנת בעדינות, ומוסיפים לסירוגין תוך כדי ערבוב קורנפלור וקמח.
5. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף רך. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות לאט ובעדינות. בהתחלה שליש מהכמות, ובהמשך את יתרת הקצף.
6. יוצקים את המלית לתבנית עם הבצק ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כשעה (לא פותחים את התנור בזמן האפייה). מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בהדרגה, תחילה בתנור ובהמשך מחוץ לתנור.
7. מצפים את העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את העוגה. שומרים במקרר.
8. משרים פרוסות אננס ברום כשעה.
9. מניחים את האננס על גבי הקצפת ומגישים.
מגיש:
מקור: דורון בר און
שתף את המתכון
