חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה הכי קלה, אפשר להוסיף מלמעלה סירופ מייפל או רוטב טופי, br אבל היא מעולה ללא התוספות.
עוגת גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה הכי קלה, אפשר להוסיף מלמעלה סירופ מייפל או רוטב טופי, br אבל היא מעולה ללא התוספות.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גר’ חמאה או מרגרינה
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח תופח (או קמח
רגיל + ½1 כפיות אבקת אפיה)
1 ביצה
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
½ כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח + 1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אפשרות: 2-3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור לחום . ל180 מעלות העוגה צריכה לקבל מכת חום כשהיא נכנסת לתנור החם. לשמן את דפנות ובסיס התבנית. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון (אפשר לעשות זאת גם ביד, בקערה). ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית. מומלץ לחתוך את המרגרינה או החמאה לקוביות כדי שהיא תתערבל יותר טוב. בודקים שלא נדבק כלום לדפנות המכשיר ומגרדים מידי פעם את הדפנות עם כף או מרית. אם תרצו לעשות זאת בקערה, פשוט לושו את הבצק עד שנוצרת תערובת פירורית. כדי שהחמאה תתערבב טוב, מומלץ לקחת כמות של בצק בכל פעם ולשפשף אותה חזק בין הידיים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותה קודם לדפנות (עם קצות האצבעות) לגובה של 3-4 ס”מ, ואז לתחתית (עם כל היד).
מכניסים את חומרי מלית הגבינה באותה קערת המיקסר ומערבלים לתערובת חלקה ונוזלית יחסית . מעבירים מדי פעם כף או מרית על דפנות הקערה כדי שהכל יתערבב בצורה אחידה. גם את המלית אפשר להכין ללא מיקסר: פשוט טורפים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה
מוזגים את המלית אל תוך התבנית עם הבצק. מכניסים לתנור לקומה האמצעית. אופים את העוגה למשך כ - 45 עד 55 דקות בתנור (הזמן משתנה בין תנורים) אחרי חצי שעה של אפייה, תוכלו להבחין שהבצק הופך להיות שחום בקצוות, ועל המלית הלבנה מתחילות להופיע בועיות קטנות. כעת מומלץ להנמיך את חום התנור לכ -150°c, ולאפות עוד כעשר דקות - רבע שעה. ככה הבצק לא ישרף ולמלית יהיה עוד קצת זמן להתבשל מבפנים. בתום האפייה מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת (לא לגמרי). נותנים לעוגה להתקרר בהדרגה. אחרי ½ שעה בערך אפשר להוציא מהתנור, ולתת לה להתקרר לטמפ’ החדר על השיש. אל תדאגו אם המלית נראית רכה או רוטטת מדי כשאתם מוציאים את העוגה, היא מתקשה כשהעוגה מתקררת. שומרים את העוגה במקרר מכוסה ומגישים קר. היא נשמרת בערך שבוע, ולפעמים קצת יותר.
מגיש: סו-שף
מקור:
שתף את המתכון