חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש ואגוזי פקאן בזיגוג דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מתוקה ונפלאה לסיום ארוחה חגיגית עם כוס תה מהביל.
עוגת דבש ואגוזי פקאן בזיגוג דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מתוקה ונפלאה לסיום ארוחה חגיגית עם כוס תה מהביל.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים מס' 1
½ כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (220 גרם) דבש
½ כוס(120 מ"ל) שמן
2 כפות ברנדי
קליפה מגורדת מ ½ לימון
אפשרות גיוון: מעט חוויאג' לקפה (בחנויות התבלינים)
½1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
¼ כוס מים
100 גרם אגוזי פקאן , קלופים
לזיגוג הדבש:
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כף (15 מ"ל) מים
3 כפות (55 גרם) דבש נוזלי
תבנית: 30X10 ס"מ, או 25X12 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (165°c). משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות.
2. העוגה:
שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן, הברנדי, קליפת לימון מגורדת ותבלין החוויאג'(לא חובה) ומערבלים במשך דקה, למרקם אחיד. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה , מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים עד שנבלעים בעיסה. מוסיפים את המים ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את האגוזים ומערבלים עד שהם מתערבבים בעיסה בצורה אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים (165°c) במשך כ- 50 דקות, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מן התנור ומצננים קלות. מוציאים מן התבנית והופכים על צלחת הגשה.
4. הזיגוג:
מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והמים. מוסיפים את הדבש ומערבבים לעיסה סמיכה (אפשר להוסיף עוד מעט מים במידת הצורך, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. אם הזיגוג מתקשה כבר בקערת הערבוב, מחממים אותו במיקרוגל שניות אחדות, למרקם נוזלי נוח לצפוי). יוצקים את הזיגוג על העוגה ומניחים לו לטפטף על דפנות העוגה. משהים כ-20 דקות, עד שהזיגוג מתייצב.
פורסים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: קלי מגר
שתף את המתכון