הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (200 גרם) חמאת בוטנם חלקה, בטמפ' החדר
2/3 כוס (180 גרם) דבש
4 ביצים
½1 כוסות (300 גרם) סוכר חום
2 מיכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
3 כוסות (420 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
2 כפיות (10 גרם) סודה לשתייה
לאגוזים בטופי:
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס אגוזי המלך, קלויים חצויים
תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c ).
משמנים היטב את תבנית האפייה או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
העוגה:
מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים והדבש, עד שמתקבלת משחה חלקה ואחידה. מקציפים, את הביצים והסוכר בקערת המערבל עד קבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את השמנת המתוקה לקרם הביצים ומערבבים קלות (ידנית). מנפים יחד את הקמח עם סודה לשתייה ואבקת האפייה ומוסיפים לעיסה בערבוב עדין עד הווצרות עיסה חלקה. מוסיפים את עיסת חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה.
יוצקים לתבנית ואופים (180°c ) במשך 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה ותופחת, נוצר בקע חינני במרכזה (בדרך כלל) וקיסם הננעץ בה יוצא כשהוא לח במקצת עם קצת פירורים עליו.
מוציאים ומצננים קצת.
הסירופ:
בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס והופך לקרמל. יוצקים פנימה בזהירות (קרמל רותח יכול להתיז!) את השמנת פנימה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד במרקם המזכיר טופי נוזלי. מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה את האגוזים ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
הציפוי:
מורחים על העוגה הצוננת את סירופ הטופי עם האגוזים. אין צורך לסדר, ואפילו יפה כשזה נוזל מן הצדדים (ראו בתמונה).
בתיאבון!
מגיש:
מקור: איילת הירשמן לאשה
שתף את המתכון
