הוראות הכנה
מרכיבים
לשימון התבניות:
מעט חמאה רכה.
לעוגה:
1+1/3 כוסות (270 גרם) סוכר חום מסוג דמררה
¼1 כוסות (300 מ"ל) שמן קנולה
500 גרם דבש פרחי בר
½ כוס רכז רימונים איכותי
3 ביצים (רצוי ביצי חופש)
¾1 כוסות (245 גרם) קמח בהיר, מנופה
1 כף סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
5 חלבונים
הכלים :
2 תבניות מאורכות 30X10 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך (150°c). משמנים 2 תבניות מאורכות במעט חמאה רכה.
2. מערבבים בקערה כוס אחת (200 גרם) מהסוכר עם השמן, הדבש, רכז הרימונים והביצים.
3. מנפים את הקמח עם אבקת סודה לשתייה והתבלינים לקערה נפרדת.
4. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף רך. מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף לקצף נוקשה ויציב. מערבבים שליש מן הקצף עם העיסה בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את שארית הקצף ומערבבים גם אותו בתנועות קיפול עדינות.
5. יוצקים לתבניות ואופים (150°c) במשך כ-50 דקות. העוגות מוכנות כאשר, קיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
מגיש:
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון
