הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות "אינגליש קייק" או תבנית "בבקה" בקוטר 24 ס"מ:
½2 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2 כפיות קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן (אם אוהבים)
1 כוס תה "צ'אי מסאלה" מוכן חם
חופן תמרים לחים, חתוכים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160°c.
2. מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
2. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
3. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
4. משמנים תבנית בריסוס שמן ויוצקים מיד את הבלילה . מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שליש מעומק התבנית, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים). מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
מגיש:
מקור: קרין
שתף את המתכון
