חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש ותפוחים הפוכה של שרתון "דאבוס"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש ותפוחים הפוכה של שרתון "דאבוס"
עוגת דבש ותפוחים הפוכה של שרתון "דאבוס"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש ותפוחים הפוכה של שרתון "דאבוס"
הוראות הכנה
מרכיבים
לשכבת התפוחים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1 כף קמח
2 כפיות קליפת לימון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס דבש
לבצק:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
3 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה
1. התפוחים: משמנים את התבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים. זורים על התפוחים את הקמח דרך מסננת , בשכבה אחידה ומפזרים מלמעלה את הקינמון וקליפת הלימון. יוצקים מלמעלה את הדבש.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
3. הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח בקערה ומערבבים היטב. שמים את הדבש, הביצה, החמאה (או המרגרינה) ומיץ התפוזים בקערה המערבל ומערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים כ 5 דקות בתבנית, מעבירים בעדינות סכין בין העוגה לדפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות:
פרווה
מתאים לראש השנה
תבנית 20-22 **אני השתמשתי בתבנית פאי בעלת דפנות גבוהות 24**
ניתן לשמירה כשבוע במקרר. אפשר לחמם בתנור בחום בינוני נמוך (150 מעלות)
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון