הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¾ כוס דבש קל (200 גרם) (או רגיל אם אין)
2 כפות שמן
200 גר מחית תפוחי עץ
½1 כוסות קמח (225 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית קפה שחור
1 כפית קינמון
לסירופ:
1 כף מיץ לימון
70 גרם סוכר
3 כפות מים
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים חלמונים עם הדבש הקל, השמן, מחית תפוחי העץ, התבלינים והקפה. מערבבים היטב.
3. מאחדים את תערובת הקצף עם תערובת החלמונים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות.
4. אופים את העוגה בחום בינוני בערך 40 דקות, מצננים מעט ויוצקים מעל את הסירופ.
5. להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ.
מגיש:
מקור: שומרי משקל
שתף את המתכון
