הוראות הכנה
מרכיבים
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
4 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר (שמתי 180 גרם)
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)
אפשר לאפות בתבנית עגולה גדולה או 2 תבניות "אינגליש -קייק " ,
או 12 עוגות אישיות.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות
2. מנפים קמח יחד עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה בקערה גדולה.
3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים-שלוש וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה מאוד.
5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בניייר אפיה.
מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
אופים את העוגה במשך 35-40 דקות . (למי שמעדיף אפייה בקוקטים קטנים האפייה נמשכת -כ- 20 דקות לעוגות אישיות).
אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון
