הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
לבצק:
275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
250 גר' קמח תופח
לדובדבנים:
500 גר' דובדבנים טריים מגולענים במידה ולא בעונה -
ניתן להשתמש בדובדבנים משומרים.
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים כחצי שעה.
הכנת הדובדבנים:
שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה).
שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול (פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כחצי כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-3-4 ס"מ.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 -25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הפכים את העוגה על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
