חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת התפוחים של דלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוחים מיוחדת. קלה להכנה וטעימה להפליא.
עוגת התפוחים של דלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוחים מיוחדת. קלה להכנה וטעימה להפליא.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ "גראנד"
¼1 כוס סוכר
½1 כוס קמח תופח (או ½1 כוס קמח רגיל +שקית אבקת אפיה)
½ כוס שמן
3 ביצים (מס' 1 או 2 )
1 כפית מחוקה קינמון טחון
3 כפות מים (לדילול העיסה הסמיכה)
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוז המלך
מעט סוכר חום בהיר לפיזור על העוגה לפני אפיה
תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. לחמם את תנור האפיה ל 180°c .
2. לקלוף את תפוחי העץ לחתוך לרבעים, להוציא גרעינים ולפרוס לפרוסות דקות (אפשר עם דיסקת פריסה במעבד מזון)
3.להוסיף בקערת מיקסר: קמח, סוכר, שמן, קינמון וביצים טרופות ו-3 כפות מים ולערבל עד שתתקבל תערובת אחידה , סמיכה יחסית.
4. לשטח את תערובת הבצק בתבנית, מעליה את פרוסות התפוחים והצימוקים, לשקע בעזרת כף עץ לתוך הבצק הסמיך. להכניס את אגוזי המלך לשקית פלסטיק ולהכות מספר מכות קלות בעזרת פטיש עץ לקבלת שברי אגוזים אחידים (לא לפורר לגמרי) להוסיף על העוגה ולשקע עם כף עץ עד שרואים סימנים שהבצק חדר ביניהם. לפזר מעל שכבה דקה ואחידה של סוכר חום בהיר ולאפות 50 דקות (180°c).
5.בגמר האפיה להוציא ולקרר על רשת מתכת.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: דלית
שתף את המתכון