הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת התפוחים של יעקב
מצרכים:
3. ביצים ,
1 כוס סוכר ,
1 כוס שמן ,
½ כוס מיץ תפוזים ,
2 כפיות תמצית וניל ,
2 כוסות קמח ,
2 כפיות אבקת אפיה ,
מעט קינמון ,
6-7 תפוחי עץ ירוקים (גרנד),
מעט מיץ לימון על התפוחים לאחר הקילוף שלא ישחירו.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי העץ לנקות את הגרעינים ולחתוך אותם לקוביות, ולשפוך עליהם מעט מיץ לימון ולערבב. לבחוש היטב את המצרכים הרטובים עם סוכר, להוסיף את הקמח עם אבקת האפייה. לשפוך את העיסה לתבנית עד קבלת שכבת תחתית אחידה, לפזר עליה את התפוחים, לפזר על התפוחים מעט סוכר וקינמון ולשפוך את שארית העיסה ולכסות את התפוחים.
לא לנקות את הכלי, לשארית העיסה, שדבוקה לדפנות הכלי, מוסיפים עוד מעט קמח ומשפשפים עד שנוצרים פירורים, ולפזר את הפירורים על העוגה. לאפות בחום בינוני כשעה.
מגיש:
מקור: עובר במשפחה
שתף את המתכון
