הוראות הכנה
מרכיבים
2 לימונים
2/3 כוס שמן חמניות או תירס
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
2 חלמונים
כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס קמח תירס גס
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הלימונים ומקרצפים את הקליפה. חוצים, נפטרים מחרצנים, קוצצים גס ושמים את החתיכות (עם הקליפה) במעבד מזון עם להב פלדה.
2. מוסיפים את השמן, השמנת והביצים ומרסקים למחית אחידה, פחות או יותר. מקפידים שלא תשארנה חתיכות גדולות של קליפת לימון.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק אחיד.
4. משמנים ומקמחים תבנית מאורכת ויוצקים לתוכה את הבצק. אופים בחום בינוני- גבוה (190 מעלות) במשך 50 דקות, עד שהעוגה משחימה היטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
