חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 חבושים חתוכים לרבעים
1 פלפל צ'ילי חצוי לאורך
1 ס"מ זנגביל קצוץ
4-5 גרגרי הל שבורים במקצת
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון
לבלילת בצק:
½1 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות ליקר תפוחים
2 כפות דבש
חצי כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
מבשלים במים את החבושים עם הקינמון, הצ'ילי, הזנגביל, ההל והלימון למשך 30-35 דקות עד לריכוך החבושים.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
מסננים את החבושים. קולפים אותם ומסלקים את הליבה שלהם. חותכים את החבושים לפרוסות או קוביות או גם וגם.
מערבבים היטב את כל חומרי בלילת הבצק לקבלת עיסה אחידה.
מניחים את חתיכות החבושים בתבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ), המשומנת מעט, יוצקים מעל את בלילת הבצק.
אופים בתנור (180°c) במשך כ-40 דקות (קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת יבש).
מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון