הוראות הכנה
מרכיבים
3 חבושים חתוכים לרבעים
1 פלפל צ'ילי חצוי לאורך
1 ס"מ זנגביל קצוץ
4-5 גרגרי הל שבורים במקצת
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון
לבלילת בצק:
½1 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות ליקר תפוחים
2 כפות דבש
חצי כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
מבשלים במים את החבושים עם הקינמון, הצ'ילי, הזנגביל, ההל והלימון למשך 30-35 דקות עד לריכוך החבושים.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
מסננים את החבושים. קולפים אותם ומסלקים את הליבה שלהם. חותכים את החבושים לפרוסות או קוביות או גם וגם.
מערבבים היטב את כל חומרי בלילת הבצק לקבלת עיסה אחידה.
מניחים את חתיכות החבושים בתבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ), המשומנת מעט, יוצקים מעל את בלילת הבצק.
אופים בתנור (180°c) במשך כ-40 דקות (קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת יבש).
מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
