הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים מופרדות
1 כוס קמח
1 כוס קמח תירס
1 כוס קמח תפו"א
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180°c, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
2. מנפים את הקמח, קמח התירס, קמח תפו"א, אבקת האפייה והמלח לקערה, מניחים בצד.
3. מקציפים את החמאה עם הסוכר 3 דקות לתערובת בהירה.
4. מוסיפים את החלמונים תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תערובת הקמחים במנות ובמהירות
נמוכה, מוסיפים את תמצית הווניל והליקר, התערובת סמיכה.
5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
6. יוצקים את התערובת לתבנית.
7. אופים כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
8. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומוציאים לצינון מלא על
רשת.
9. לאחר צינון מלא מפזרים אבקת סוכר מעל.
מגיש:
מקור: אבי פסטו
שתף את המתכון
