חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת טורט גבינה נהדרת!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה נהדרת שטעמנו אצל ירושלמי - אך היה חסר משהו. תיקנתי לפי נסיוני והתוצאה - brשפטו בעצמכם.
עוגת טורט גבינה נהדרת!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה נהדרת שטעמנו אצל ירושלמי - אך היה חסר משהו. תיקנתי לפי נסיוני והתוצאה - brשפטו בעצמכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפריך:
2+1/4 כוסות קמח לבן מנופה
150 גרם מרגרינה לאפיה
7-8 כפות סוכר לבן
2 חלמונים (מתוך 8 הביצים שבמילוי)
1+1/2 כפיות קינמון טחון
מלוי:
1 ק"ג גבינה שמנה למריחה
8 ביצים (להפריד לחלמונים וחלבונים- 2 חלמונים לבצק לעיל)
3/4 כוס קמח תופח
3 כפיות מיץ לימון טרי
1 אשל (או שמנת חמוצה)
קליפה מגורדת מלימון שלם
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח (לעזור בהקצפת החלבונים)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים
להכין את הבצק מכל המרכיבים (עם 2 חלמונים מתוך השמונה) במערבל.
לאפות בתבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת ומקומחת, 15 דקות . להוציא מן התנור ולהוריד את הטמפרטורה ל 150 מעלות צלסיוס.
לערבב במערבל את כל חומרי המלוי ( להשאיר 1/2 כוס סוכר לקצף).
להכין קצף יציב מן החלבונים עם קורט מלח ו-1/2 כוס סוכר.
לקפל בעדינות את הקצף והמלוי , לצקת לתבנית על התחתית האפויה ולהמשיך באפיה שעה ורבע ב- 150 מעלות.
להוציא ולקרר על רשת.
מגיש: amitsur
מקור: ירושלמי (עם שנויים שלי)
שתף את המתכון