חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת ט"ו בשבט -בהכנה מהירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה פשוטה ועשירה בתוכן. ההכנה לא מסובכת (זמן ההכנה הוא בעיקר חיתוך הפירות היבשים) brשאר ההכנה מהיר.רק 25 דקות אפיה.
עוגת ט"ו בשבט -בהכנה מהירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה פשוטה ועשירה בתוכן. ההכנה לא מסובכת (זמן ההכנה הוא בעיקר חיתוך הפירות היבשים) brשאר ההכנה מהיר.רק 25 דקות אפיה.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תאנים,שזיפים מיובשים מגולענים)
200 גרם אגוזים ושקדים שבורים גס (אפשר לכלול גם פיסטוק)
6 כפות קמח תופח
6 כפות סוכר
2 ביצים
¼ כוס מים
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-170 מעלות צלסיוס.
חותכים את הפירות היבשים לרבועים קטנים.
שוברים את האגוזים, השקדים והפיסטוק (אם רוצים להוסיפו), לשברים גסים (אפשר לשים את תערובת האגוזים בשקית ניילון עבה, לסגור את השקית ולהעזר בפטיש שניצל לשבירה במספר מכות).
מערבבים את הפירות היבשים החתוכים ושברי האגוזים בכלי משותף,מוסיפים כף או 2 כפות קמח ומערבבים עם הפירות החתוכים (כדי שלא ישקעו בבצק בזמן האפיה)ומניחים בצד.
בינתיים מכינים את הבצק (קמח, סוכר ,ביצים ומים) במעבד מזון עד קבלת עיסה אחידה.
מוציאים את הבצק לכלי אחר ומקפלים לתוכו את תערובת הפירות והאגוזים בצורה אחידה.
משמנים ומקמחים תבנית אפיה מאורכת (לעוגה אנגלית) ויוצקים את התערובת לתבנית.
אופים - ב-170 מעלות צלסיוס, 25 דק'.
מוציאים ומקררים מעט. פורסים לפרוסות ושומרים בכלי סגור לאחר הקרור.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון