הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תאנים,שזיפים מיובשים מגולענים)
200 גרם אגוזים ושקדים שבורים גס (אפשר לכלול גם פיסטוק)
6 כפות קמח תופח
6 כפות סוכר
2 ביצים
¼ כוס מים
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-170 מעלות צלסיוס.
חותכים את הפירות היבשים לרבועים קטנים.
שוברים את האגוזים, השקדים והפיסטוק (אם רוצים להוסיפו), לשברים גסים (אפשר לשים את תערובת האגוזים בשקית ניילון עבה, לסגור את השקית ולהעזר בפטיש שניצל לשבירה במספר מכות).
מערבבים את הפירות היבשים החתוכים ושברי האגוזים בכלי משותף,מוסיפים כף או 2 כפות קמח ומערבבים עם הפירות החתוכים (כדי שלא ישקעו בבצק בזמן האפיה)ומניחים בצד.
בינתיים מכינים את הבצק (קמח, סוכר ,ביצים ומים) במעבד מזון עד קבלת עיסה אחידה.
מוציאים את הבצק לכלי אחר ומקפלים לתוכו את תערובת הפירות והאגוזים בצורה אחידה.
משמנים ומקמחים תבנית אפיה מאורכת (לעוגה אנגלית) ויוצקים את התערובת לתבנית.
אופים - ב-170 מעלות צלסיוס, 25 דק'.
מוציאים ומקררים מעט. פורסים לפרוסות ושומרים בכלי סגור לאחר הקרור.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
