הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
6 ביצים
1 כוס סוכר
400 גרם שוקולד מריר משובח
1 חבילה של עוגיות שוקולד צ''יפס של עלית
300 גרם חמאה רכה ללא מלח
5 כפות חלב
2 כפות קקאו "מוצרט"
למוס השוקולד הלבן:
2 כפות מים
4 כפיות תמצית וניל
1 שקית אבקת ג'לטין
200 גר'' שוקולד לבן קצוץ
כוס וחצי חלב
2 שמנת מתוקה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
להקציף הביצים השלמות ולהוסיף כוס סוכר.
לסיר קטן לשבור השוקולד + 5 כפות חלב + החמאה - על להבה נמוכה לבחוש בכף עץ כל הזמן - עד קבלת קרם חלק - להסיר מהאש. לטחון את עוגיות השוקולד צ''יפס. הוסיף העוגיות הטחונות + הקקאו + השוקולד המומס (שהצטנן בינתיים) לקציפת הביצים. לשמן ולקמח קלות את תבנית האפייה - ליצוק את הבלילה לתבנית - לאפות בחום בינוני כ- 40 דקות. עם הוצאת התבנית לשחרר באמצעות סכין את דפנות העוגה מהמסגרת (כך היא תשקע באופן שווה).
הכנת מוס שוקולד לבן:
בקערית, מעל קערת מים חמים, להמס הג'לטין עם המים ותמצית הווניל.
הסיר קטן להמס את השוקולד הלבן + החלב + החמאה.
להכניס למקרר ולצנן!!! (אני הכנסתי את הקערית לפריזר למספר דקות, כאשר מידי פעם בחשתי את תכנה)
להקציף את השמנת המתוקה - ולאחר שהשוקולד הלבן הצטנן לגמרי, העברתי אותו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים ואיחדתי אותו בתנועות קיפול מתונות עם השמנת המתוקה.
לסיום:
להקיף את טבעת העוגה בפס שקף. לצקת את המוס על גבי עוגת הטראפלס. לצקת שני מעגלים של סירופ שוקולד - ובאמצעות שיפוד עץ לסלסל את פסי השוקולד ליצירת קישוט.
יש להכניס למקרר ל- 6 שעות לפחות! רצוי להכין את העוגה לפחות 24 שעות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
