חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת טראפלס עם מוס שוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טראפלס עם מוס שוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
6 ביצים
1 כוס סוכר
400 גרם שוקולד מריר משובח
1 חבילה של עוגיות שוקולד צ''יפס של עלית
300 גרם חמאה רכה ללא מלח
5 כפות חלב
2 כפות קקאו "מוצרט"
למוס השוקולד הלבן:
2 כפות מים
4 כפיות תמצית וניל
1 שקית אבקת ג'לטין
200 גר'' שוקולד לבן קצוץ
כוס וחצי חלב
2 שמנת מתוקה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
להקציף הביצים השלמות ולהוסיף כוס סוכר.
לסיר קטן לשבור השוקולד + 5 כפות חלב + החמאה - על להבה נמוכה לבחוש בכף עץ כל הזמן - עד קבלת קרם חלק - להסיר מהאש. לטחון את עוגיות השוקולד צ''יפס. הוסיף העוגיות הטחונות + הקקאו + השוקולד המומס (שהצטנן בינתיים) לקציפת הביצים. לשמן ולקמח קלות את תבנית האפייה - ליצוק את הבלילה לתבנית - לאפות בחום בינוני כ- 40 דקות. עם הוצאת התבנית לשחרר באמצעות סכין את דפנות העוגה מהמסגרת (כך היא תשקע באופן שווה).
הכנת מוס שוקולד לבן:
בקערית, מעל קערת מים חמים, להמס הג'לטין עם המים ותמצית הווניל.
הסיר קטן להמס את השוקולד הלבן + החלב + החמאה.
להכניס למקרר ולצנן!!! (אני הכנסתי את הקערית לפריזר למספר דקות, כאשר מידי פעם בחשתי את תכנה)
להקציף את השמנת המתוקה - ולאחר שהשוקולד הלבן הצטנן לגמרי, העברתי אותו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים ואיחדתי אותו בתנועות קיפול מתונות עם השמנת המתוקה.
לסיום:
להקיף את טבעת העוגה בפס שקף. לצקת את המוס על גבי עוגת הטראפלס. לצקת שני מעגלים של סירופ שוקולד - ובאמצעות שיפוד עץ לסלסל את פסי השוקולד ליצירת קישוט.
יש להכניס למקרר ל- 6 שעות לפחות! רצוי להכין את העוגה לפחות 24 שעות לפני ההגשה.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון