הוראות הכנה
מרכיבים
בסיס:
150 ג` פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 גרם שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
כפית וחצי ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
מוס שוקולד לבן- נוגט:
130 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
כפית וחצי ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
גנאש לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
1 כף ליקר שוקולד
אופן ההכנה
לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית, להקפיא. הכנת מוס שוקולד חלב ואגוזים: המסת ג'לטין: להעביר את הג'לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל30 שניות. להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוטלה לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף ג`לטין. להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, ליצוק על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך.
להקפיא לשעה. הכנת הגנאש: לחמם את השמנת עד סף רתיחה, ליצוק על השוקולד והליקר, לערבב, ליצוק על שכבת המוס הלבן. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: הבלוג של ניקי ב
שתף את המתכון
