חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת לימון בחושה, מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה בחושה ואוורירית בטעם לימוני מדהים.
עוגת לימון בחושה, מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה בחושה ואוורירית בטעם לימוני מדהים.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
½1 כוסות סוכר +2 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
4 ביצים מופרדות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (תחליף :2 כוסות קמח תופח )
לזיגוג
½ כוס לימון
3 כפות אבקת סוכר
תבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת (או תבנית בינונית מרובעת חד-פעמית)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (175°c)
שמים בקערת המערבל את החמאה, ½1 כוסות סוכר, מיץ הלימון, הקליפה המגוררת והחלמונים ומערבלים כ-4 דקות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבל עד להטמעתם בתערובת.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב, אחיד ומקפלים לבלילת העוגה עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות (175°c) , עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
מוצאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה. מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר
ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש: kalla
מקור: עופרה
שתף את המתכון