הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
½1 כוסות סוכר +2 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
4 ביצים מופרדות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (תחליף :2 כוסות קמח תופח )
לזיגוג
½ כוס לימון
3 כפות אבקת סוכר
תבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת (או תבנית בינונית מרובעת חד-פעמית)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (175°c)
שמים בקערת המערבל את החמאה, ½1 כוסות סוכר, מיץ הלימון, הקליפה המגוררת והחלמונים ומערבלים כ-4 דקות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבל עד להטמעתם בתערובת.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב, אחיד ומקפלים לבלילת העוגה עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות (175°c) , עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
מוצאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה. מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר
ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: עופרה
שתף את המתכון
