חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת לקח דבש של קלודיה רודן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת לקח דבש של קלודיה רודן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס דבש כהה, נוזלי
2 כפות רום או ברנדי
1/2 כוס קפה שחור חזק, חמים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון 1/4 כפית ציפורן טחון
קליפה מגוררת מ - 1 תפוז
2 כוסות קמח ועוד קמח לקימוח הפירות המיובשים והאגוזים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים, או שבבי שקדים
1/3 כוס צימוקים בהירים
או ברדיד אלומיניום, מברישים בשמן ומקמחים, ויוצקים פנימה את הבלילה, או מחלקים בין 2 תבניות כיכר בגודל 13 X24 ס"מ. אופים שעה ורבע או יותר, עד שהעוגות מוצקות ושחומות. את העוגות הקטנות יותר אופים שעה.
אופן ההכנה
1. טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת בהירה וקצפית. טורפים פנימה את השמן, הדבש, הברנדי והקפה.
2. מערבבים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוז עם הקמח. מוסיפים בהדרגה לתערובת הביצים והדבש, וטורפים במרץ לבלילה חלקה.
3. מקמחים את הצימוקים והאגוזים או השקדים במעט מהקמח, כדי שלא ישקעו לתחתית התבנית, ובוחשים אותם אל הבלילה.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה
מגיש: tehilavr
מקור:
שתף את המתכון