הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס דבש כהה, נוזלי
2 כפות רום או ברנדי
1/2 כוס קפה שחור חזק, חמים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון 1/4 כפית ציפורן טחון
קליפה מגוררת מ - 1 תפוז
2 כוסות קמח ועוד קמח לקימוח הפירות המיובשים והאגוזים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים, או שבבי שקדים
1/3 כוס צימוקים בהירים
או ברדיד אלומיניום, מברישים בשמן ומקמחים, ויוצקים פנימה את הבלילה, או מחלקים בין 2 תבניות כיכר בגודל 13 X24 ס"מ. אופים שעה ורבע או יותר, עד שהעוגות מוצקות ושחומות. את העוגות הקטנות יותר אופים שעה.
אופן ההכנה
1. טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת בהירה וקצפית. טורפים פנימה את השמן, הדבש, הברנדי והקפה.
2. מערבבים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוז עם הקמח. מוסיפים בהדרגה לתערובת הביצים והדבש, וטורפים במרץ לבלילה חלקה.
3. מקמחים את הצימוקים והאגוזים או השקדים במעט מהקמח, כדי שלא ישקעו לתחתית התבנית, ובוחשים אותם אל הבלילה.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
