הוראות הכנה
מרכיבים
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
¾ כוס ריבת חלב
3 כפות ברנדי
אפשרות : 100 גרם קצפיות שבורות
אופן ההכנה
מקציפים 625 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.
מחממים את השמנת המתוקה שנותרה למצב של כמעט רתיחה וממיסים בה את השוקולד .
מוסיפים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד ומאחדים הכל בתנועות קיפול. אם בוחרים להוסיף קצפיות - מוסיפים לתערובת 50 גרם קצפיות.
משמנים קלות את התבנית בחמאה ויוצקים את תערובת השוקולד והקצפת. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את התבנית מהמקרר וזורים מעל 2 כפות אגוזים טחונים .
מערבבים ריבת חלב עם 1/3 נוסף מהקצפת (אם בוחרים להשתמש בקצפיות - מוסיפים את 50 הגרם הנותרים בשלב זה) ומערבבים בתנועות קיפול.
יוצקים את תערובת הקצפת והריבת חלב מעל מוס השוקולד ומפזרים מעל 2 כפות אגוזים טחונים.
מתבלים את ה 1/3 האחרון של הקצפת בברנדי ומורחים כשכבה שלישית. זורים מעל את יתרת האגוזים.
מצננים לילה במקרר לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
