חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד וריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית קפיצית מס' 24
עוגת מוס שוקולד וריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית קפיצית מס' 24
הוראות הכנה
מרכיבים
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
¾ כוס ריבת חלב
3 כפות ברנדי
אפשרות : 100 גרם קצפיות שבורות
אופן ההכנה
מקציפים 625 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.
מחממים את השמנת המתוקה שנותרה למצב של כמעט רתיחה וממיסים בה את השוקולד .
מוסיפים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד ומאחדים הכל בתנועות קיפול. אם בוחרים להוסיף קצפיות - מוסיפים לתערובת 50 גרם קצפיות.
משמנים קלות את התבנית בחמאה ויוצקים את תערובת השוקולד והקצפת. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את התבנית מהמקרר וזורים מעל 2 כפות אגוזים טחונים .
מערבבים ריבת חלב עם 1/3 נוסף מהקצפת (אם בוחרים להשתמש בקצפיות - מוסיפים את 50 הגרם הנותרים בשלב זה) ומערבבים בתנועות קיפול.
יוצקים את תערובת הקצפת והריבת חלב מעל מוס השוקולד ומפזרים מעל 2 כפות אגוזים טחונים.
מתבלים את ה 1/3 האחרון של הקצפת בברנדי ומורחים כשכבה שלישית. זורים מעל את יתרת האגוזים.
מצננים לילה במקרר לפחות.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון