חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד מדהימה!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה לאירוח. זמן ההכנה ארוך בגלל הצורך ליצור תחתית קצף (מרנג) br שאר ההכנה מאוד פשוטה והתוצאה מעולה. brאת תחתית העוגה אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר. brעוגה זו היא עוגה קרה - יש להכינה יומיים לפני הארוח.
עוגת מוס שוקולד מדהימה!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה לאירוח. זמן ההכנה ארוך בגלל הצורך ליצור תחתית קצף (מרנג) br שאר ההכנה מאוד פשוטה והתוצאה מעולה. brאת תחתית העוגה אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר. brעוגה זו היא עוגה קרה - יש להכינה יומיים לפני הארוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
תחתית העוגה:
5 חלבונים (את החלמונים אפשר לשמור לשמוש אחר)
קורט מלח דק
1 כוס סוכר דק
תרסיס שמן לתבנית
מעט קמת לתבנית
1 צנצנת שוקולד "נוטלה"
2 שמנת מתוקה לקצפת.
אופן ההכנה
תחתית אפויה:
לחמם תנור אפיה ל 100 מעלות צלסיוס.
להקציף את החלבונים וקורט המלח בתוספת הדרגתית של הסוכר,לקצף קשה ויציב.
לשמן תבנית 20X30 ס"מ, בתרסיס שמן ולקמח במעט קמח לנקות עודפי קמח ולפזר את הקצף ,בעזרת מרית, בשכבה אחידה על כל השטח. להכניס לתנור ליבוש למשך 4 שעות.
לבדוק את הייבוש ע"י קיסם במרכז התבנית.
לקרר לטמפרטורת החדר - כאשר הקצף האפוי קר ויבש לגמרי- להכין את המלוי.
הכנת המלוי:
לחמם מעט את שוקלד המריחה "נוטלה" כך שיהיה רך ונוח לעיבוד. לבחוש יחד עם השמנת במערבל עד קבלת עיסה אחידה ואוורירית.
סיום:
למרוח את התערובת ,על התחתית הקרה של הקצף האפוי , בשכבה אחידה .
לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס להקפאה במקפיא של המקרר למשך הלילה.
לאחר חלוקת מנות לאורחים רצוי להחזיר למקרר מכוסה ברדיד אלומיניום, כדי לשמור על הצורה.
מגיש: amitsur
מקור: שולה
שתף את המתכון