חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד עם שכבות מרנג לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון הזה ניסתי פעמיים בנסיבות שונות והוא הצליח וגרף מחמאות מחברים ומשפחה שטעמו brמהעוגה הנפלאה הזו. אמנם עוגת מוס שוקולד אבל קלילה לעיכול והשילוב בין אגוזי לוז לשוקולד brמנצח בגדול. br br
עוגת מוס שוקולד עם שכבות מרנג לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון הזה ניסתי פעמיים בנסיבות שונות והוא הצליח וגרף מחמאות מחברים ומשפחה שטעמו brמהעוגה הנפלאה הזו. אמנם עוגת מוס שוקולד אבל קלילה לעיכול והשילוב בין אגוזי לוז לשוקולד brמנצח בגדול. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
2 כוסות (200 גר') אגוזי לוז טבעיים (לא מומלחים).
½2 כפות אבקת קקאו
4 חלבונים
250 גר' אבקת סוכר
למוס שוקולד:
400 גר' שוקולד מריר מעולה (מינימום 60% מוצקי קקאו)
2/3 כוס חלב
2 כפיות ת. וניל טהורה
2 מכלים (500 מל') שמנת לקצפת 38% שומן
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-140°c.
המרנג:
לקצוץ אגוזי לוז + אבקת קקאו במעבד מזון לאבקה פירורית.
להקציף חלבונים לקצף נוקשה ומבריק במיקסר + מטרפה. לקפל את תערובת האגוזים לקצף
במרית לתערובת אחידה.
ליצוק את המסה לשק זילוף ולזלף 3 עיגולים (כמו שבלול),
בקוטר 23 ס"מ על גבי נייר אפייה מסומן.
לאפות מרנג על הנייר ועל תבנית שטוחה בתנור בחום 140°c במשך 50 - 55 דקות עד שהמרנג יבש לחלוטין ופריך.
מוס שוקולד:
לקצוץ שוקולד במעבד מזון. להרתיח את החלב לסף רתיחה וליצוק על השוקולד במעבד,להוסיף תמצית וניל, ולהמשיך בעיבוד עד שהשוקולד נמס וחלק. להעביר לקערה ולצנן מעט.
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה. לקפל את השוקולד המומס לתוך הקצפת.( אם יש צורך מחממים את השוקולד במיקרו או ב"בן מארי" עד שהוא נוזלי). לתערובת מוס חלקה.
להרכבה:
מניחים בתחתית תבנית קפיצית 24 ס"מ או בטבעת 24 ס"מ עם שקף, דיסקית 1 של מרנג.
יוצקים 1/3 מכמות המוס ומשטחים על המרנג עד דפנות התבנית. מניחים דיסקית מרנג שנייה וממשיכים באותו הסדר עד שמצפים את העוגה מעל במוס שנותר.
כעת כדאי להקפיא את העוגה ולאחר הקפאה, להוציא למקרר להפשרה, לחלץ מהטבעת/תבנית
ולצפות בעזרת מסננת דקה באבקת קקאו את פני העוגה.
לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון
מגיש: camus
מקור: חלומות מתוקים / רוני ונציה
שתף את המתכון