הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
2 כוסות (200 גר') אגוזי לוז טבעיים (לא מומלחים).
½2 כפות אבקת קקאו
4 חלבונים
250 גר' אבקת סוכר
למוס שוקולד:
400 גר' שוקולד מריר מעולה (מינימום 60% מוצקי קקאו)
2/3 כוס חלב
2 כפיות ת. וניל טהורה
2 מכלים (500 מל') שמנת לקצפת 38% שומן
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-140°c.
המרנג:
לקצוץ אגוזי לוז + אבקת קקאו במעבד מזון לאבקה פירורית.
להקציף חלבונים לקצף נוקשה ומבריק במיקסר + מטרפה. לקפל את תערובת האגוזים לקצף
במרית לתערובת אחידה.
ליצוק את המסה לשק זילוף ולזלף 3 עיגולים (כמו שבלול),
בקוטר 23 ס"מ על גבי נייר אפייה מסומן.
לאפות מרנג על הנייר ועל תבנית שטוחה בתנור בחום 140°c במשך 50 - 55 דקות עד שהמרנג יבש לחלוטין ופריך.
מוס שוקולד:
לקצוץ שוקולד במעבד מזון. להרתיח את החלב לסף רתיחה וליצוק על השוקולד במעבד,להוסיף תמצית וניל, ולהמשיך בעיבוד עד שהשוקולד נמס וחלק. להעביר לקערה ולצנן מעט.
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה. לקפל את השוקולד המומס לתוך הקצפת.( אם יש צורך מחממים את השוקולד במיקרו או ב"בן מארי" עד שהוא נוזלי). לתערובת מוס חלקה.
להרכבה:
מניחים בתחתית תבנית קפיצית 24 ס"מ או בטבעת 24 ס"מ עם שקף, דיסקית 1 של מרנג.
יוצקים 1/3 מכמות המוס ומשטחים על המרנג עד דפנות התבנית. מניחים דיסקית מרנג שנייה וממשיכים באותו הסדר עד שמצפים את העוגה מעל במוס שנותר.
כעת כדאי להקפיא את העוגה ולאחר הקפאה, להוציא למקרר להפשרה, לחלץ מהטבעת/תבנית
ולצפות בעזרת מסננת דקה באבקת קקאו את פני העוגה.
לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון
מגיש:
מקור: חלומות מתוקים / רוני ונציה
שתף את המתכון
