חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד קפואה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל מילה מיותרת
עוגת מוס שוקולד קפואה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל מילה מיותרת
הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
100 גרם חמאה.
50 גרם שוקולד מריר.
250 גרם וופל שוקולד עדין.
כפית קקאו.
למלית:
4 כפות קפה נמס.
¾ כוס מים חמים.
¼ כוס סוכר.
500 גרם שוקולד מריר משובח.
4 ביצים גדולות מופרדות.
קורט מלח.
¼ כפית קרם טרטר.
½ כוס סוכר (אפשר פחות).
½3 כוסות שמנת מתוקה קפואה למחצה.
עלי שוקולד לקישוט.
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
ממיסים את החמאה.
טוחנים את הוופלים, הסוכר, השוקולד והקקאו.מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ.
הכנת המלית:
שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה.
טוחנים את השוקולד במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים למעבד המזון את תערובת הקפה החם.
מוסיפים גם את החלמונים בזה אחר זה ובהפרש של 10 שניות תוך כדי עבודת מעבד המזון.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וקרם טרטר. מוסיפים בהדרגה סוכר.
מקפלים בזהירות את החלבונים המוקצפים לתערובת הקפה והשוקולד.
מקציפים את השמנת ומקפלים גם אותה לתערובת
השוקולד שהספיקה להתקרר. יוצקים את התערובת על
התחתית ומקפיאים.
בכדי לשחרר את העוגה יש לטבול מגבת מטבח במים
חמים וללפף סביב התבנית עד שהשוליים ייפרדו.
מקשטים בעלי שוקולד ומגישים קפוא.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון