חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס תפוזים של בת שבע לוינקרון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון נמסר לי מבת שבע לוינקרון ממרום גולן. העוגה מאוד מרשימה ומתאימה לאירועים מיוחדים.
עוגת מוס תפוזים של בת שבע לוינקרון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון נמסר לי מבת שבע לוינקרון ממרום גולן. העוגה מאוד מרשימה ומתאימה לאירועים מיוחדים.
הוראות הכנה
מרכיבים
קרם שוקולד
150 גר´ שוקולד מריר קצוץ
1 שמנת מתוקה
בסיסי מרנג
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
200 גר´ שקדים או אגוזים טחונים
2 תבניות קפיציות בקוטר 26
נייר אפיה
קרם תפוזים
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 מיכל פריגת תפוזים
1/3 כוס מים
שקית 14 גר´ ג´לטין
אופן ההכנה
קרם השוקולד:
מרתיחים את השמנת, מוסיפים את השוקולד, ממיסים ובוחשים לקרם חלק. משהים לפחות ל-4 שעות במקרר.
בסיסי מרנג:
לחמם תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את השקדים או האגוזים הטחונים, מחלקים את הקצף לשניים, משטחים בתבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים כ- 25 דקות.
מקציפים את קרם השוקולד, מורחים על אחד מבסיסי המרנג כשהוא עדיין בתוך התבנית הקפיצית ומכסים בבסיס המרנג השני.
קרם תפוז:
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
מקציפים שמנת, מוסיפים 2 כפות סוכר ומאחדים עם הקצף.
ממיסים ג´לטין ב1/3 כוס מים לפי ההוראות ע"ג אריזת הג'לטין.
מערבבים עם תרכיז התפוזים עם הג'לטין ומאחדים עם הקצף.
יוצקים על פני העוגה ומאחסנים במקרר ללילה.
לקישוט אפשר לגרר מעט שוקולד על העוגה.
אם נוסיף כ 100 גרם אבקת סוכר במהלך טחינת השקדים או האגוזים בפוד פרוססור תתקבל אבקה דקיקה ויבשה.
אפשר להמיר את פריגת התפוזים בכף אב' קפה נמס מומסת במעט מים. את תמיסת הקפה נערבב עם הג'לטין כמפורט במתכון.
טיפ לקישוט מסביב לעוגה :
מורחים שוקולד מומס על צידה של רצועת ניילון בועות משומנת היטב, עוטפים את העוגה מסביב ומהדקים את הרצועה בעזרת אטבי כביסה. מאחסנים במקרר.
לפני ההגשה מסירים את הניילון בעדינות מהשוקולד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון