הוראות הכנה
מרכיבים
קרם שוקולד
150 גר´ שוקולד מריר קצוץ
1 שמנת מתוקה
בסיסי מרנג
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
200 גר´ שקדים או אגוזים טחונים
2 תבניות קפיציות בקוטר 26
נייר אפיה
קרם תפוזים
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 מיכל פריגת תפוזים
1/3 כוס מים
שקית 14 גר´ ג´לטין
אופן ההכנה
קרם השוקולד:
מרתיחים את השמנת, מוסיפים את השוקולד, ממיסים ובוחשים לקרם חלק. משהים לפחות ל-4 שעות במקרר.
בסיסי מרנג:
לחמם תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את השקדים או האגוזים הטחונים, מחלקים את הקצף לשניים, משטחים בתבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים כ- 25 דקות.
מקציפים את קרם השוקולד, מורחים על אחד מבסיסי המרנג כשהוא עדיין בתוך התבנית הקפיצית ומכסים בבסיס המרנג השני.
קרם תפוז:
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
מקציפים שמנת, מוסיפים 2 כפות סוכר ומאחדים עם הקצף.
ממיסים ג´לטין ב1/3 כוס מים לפי ההוראות ע"ג אריזת הג'לטין.
מערבבים עם תרכיז התפוזים עם הג'לטין ומאחדים עם הקצף.
יוצקים על פני העוגה ומאחסנים במקרר ללילה.
לקישוט אפשר לגרר מעט שוקולד על העוגה.
אם נוסיף כ 100 גרם אבקת סוכר במהלך טחינת השקדים או האגוזים בפוד פרוססור תתקבל אבקה דקיקה ויבשה.
אפשר להמיר את פריגת התפוזים בכף אב' קפה נמס מומסת במעט מים. את תמיסת הקפה נערבב עם הג'לטין כמפורט במתכון.
טיפ לקישוט מסביב לעוגה :
מורחים שוקולד מומס על צידה של רצועת ניילון בועות משומנת היטב, עוטפים את העוגה מסביב ומהדקים את הרצועה בעזרת אטבי כביסה. מאחסנים במקרר.
לפני ההגשה מסירים את הניילון בעדינות מהשוקולד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
