הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר
2 כפות חלב
4 ביצים
5 כפות סוכר
כפית תמצית רום
חב' ביסקוטים (לשוני חתול)
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט וניל
4 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו את השוקולד עם החלב
כשהתערובת נמסה מוסיפים את תמצית הרום והחלמונים (אחד, אחד).
להקציף את החלבונים עם הסוכר, כשהקצף קשה להוסיף ע"י קיפול את תערובת השוקולד.
להעביר לתבנית אפיה 26 ולאפות כ- 20 דקות ב 180 מעלות.
כשהעוגה קרה, להכין את הקרם:
להקציף את השמנת המתוקה והחלב עם האינסטנט, כשמתחיל להתקשות להוסיף את המייפל.
למרוח על העוגה מחצית מכמות הקרם.
להכין כוס נס קפה: 1 כפית נס, כוס מים רותחים.
לטבול את הביסקוטים (הם מתרככים מהר מאוד אז לעשות את הפעולה מהר) בנס ולהניח על הקרם בצורה מסודרת שהביסקוטים יהיו על כל משטח הקרם.
למרוח מעל הביסקוטים את שארית הקרם.
אפשרויות קישוט:
1. לשבור "נשיקות" ולשפוך מעל סירופ מייפל
2. לשבור שוקולד מקופלת, גם וניל וגם שוקו מעל הקרם
3. להמיס שוקולד עם סוכר ומרגרינה ולמרוח מעל הקרם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
