הוראות הכנה
מרכיבים
1 שמנת לבישול (15%)
400 גרם שוקולד מריר (4 חפיסות של 100 גרם)
6 מצות
1 כוס יין אדום מתוק
1 כפית תמצית ווניל
1 כף ליקר תפוזים (עדיף "טריפל סק")
סוכריות קטנות לקישוט.
כלים:
מגש קטן בגודל מתאים למצה, עם דפנות גבוהות (לטבילת המצות ביין)
צלחת הגשה רבועית יפה, גדולה מן המצה
אופן ההכנה
לחמם את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה (לא להרתיח), לכבות את האש. לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לשמנת החמה. לבחוש עד המסה מלאה לתערובת אחידה. להוסיף ווניל וליקר תפוזים ולבחוש היטב. להניח לקרור עד הכנת המצות.
לצקת את היין למגש רבועי עם דפנות גבוהות (יש כאלה לפסח) ולטבול מצה למספר שניות משני הצדדים, להניח לעודפי היין לזרום חזרה למגש ולהעביר לצלחת ההגשה במרכזה. לצפות בשכבת שוקולד נוזלי שהכנו בסיר. לחזור על הפעולה עם שאר המצות. בשכבה האחרונה ניתן להוסיף את יתרת קרם השוקולד ולהחליק ע"י מרית, להקפיד לכסות גם את הצדדים.
לנגב עודפים מן הקרם מסביב למצות ע"י מפיות נייר לחות (בשלב זה קשה לנקות הכל) ולפזר שכבת סוכריות קישוט למעלה. להכניס למקרר.
לפני ההגשה ניתן לנקות את שולי הצלחת משאריות הקרם כנ"ל (השאריות קפואות וניתן לנקותן היטב מבלי לפגוע בעוגה) להשאיר בטמפרטורת החדר כ-5-10 דקות רק עד לרכוך הצפוי לפני חיתוך למנות (עדיף להשתמש בסכין משוננת).
שארית העוגה שלא חולקה- להכניס למקרר מיד עם גמר החיתוך.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
