חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מצות בצפוי קרם שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מצות מהודרת עם קרם שוקולד עשיר בניחוח תפוז. גודל העוגה כגודל המצה הרגילה וניתן brלחלק אותה ל-12-16 מנות.
עוגת מצות בצפוי קרם שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מצות מהודרת עם קרם שוקולד עשיר בניחוח תפוז. גודל העוגה כגודל המצה הרגילה וניתן brלחלק אותה ל-12-16 מנות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 שמנת לבישול (15%)
400 גרם שוקולד מריר (4 חפיסות של 100 גרם)
6 מצות
1 כוס יין אדום מתוק
1 כפית תמצית ווניל
1 כף ליקר תפוזים (עדיף "טריפל סק")
סוכריות קטנות לקישוט.
כלים:
מגש קטן בגודל מתאים למצה, עם דפנות גבוהות (לטבילת המצות ביין)
צלחת הגשה רבועית יפה, גדולה מן המצה
אופן ההכנה
לחמם את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה (לא להרתיח), לכבות את האש. לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לשמנת החמה. לבחוש עד המסה מלאה לתערובת אחידה. להוסיף ווניל וליקר תפוזים ולבחוש היטב. להניח לקרור עד הכנת המצות.
לצקת את היין למגש רבועי עם דפנות גבוהות (יש כאלה לפסח) ולטבול מצה למספר שניות משני הצדדים, להניח לעודפי היין לזרום חזרה למגש ולהעביר לצלחת ההגשה במרכזה. לצפות בשכבת שוקולד נוזלי שהכנו בסיר. לחזור על הפעולה עם שאר המצות. בשכבה האחרונה ניתן להוסיף את יתרת קרם השוקולד ולהחליק ע"י מרית, להקפיד לכסות גם את הצדדים.
לנגב עודפים מן הקרם מסביב למצות ע"י מפיות נייר לחות (בשלב זה קשה לנקות הכל) ולפזר שכבת סוכריות קישוט למעלה. להכניס למקרר.
לפני ההגשה ניתן לנקות את שולי הצלחת משאריות הקרם כנ"ל (השאריות קפואות וניתן לנקותן היטב מבלי לפגוע בעוגה) להשאיר בטמפרטורת החדר כ-5-10 דקות רק עד לרכוך הצפוי לפני חיתוך למנות (עדיף להשתמש בסכין משוננת).
שארית העוגה שלא חולקה- להכניס למקרר מיד עם גמר החיתוך.
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון