הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 26 מרקופדת בנייר אפיה
50ג?ר חמאה רכה
1 ק"ג משמשים מגולענים או קופסא מישמש משומר
½ כוס (100 ג?) סוכר
גרגירים ממקל וניל אחד
לעוגה:
200 ג? חמאה רכה
1/3 כוס (85 ג?) שמנת מתוקה או (ניתן להשתמש במיץ השימור מהקופסא)
½ 1 כוסות (200 ג?) סוכר
2 כפיות ת. וניל
5 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
***10 משמשים חתוכים לקוביות קטנות (לא חובה)
לציפוי:
1 כפית קינמון
½ כוס (100 ג?) סוכר חום בהיר דמררה
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום 180 מעלות.
2.מניחים נייר אפיה בתבנית ומורחים ומשמנים את נייר האפיה בחמאה.
3.מצפים בסוכר דמררה את נייר האפיה מסדרים על התחתית את המשמשים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים על המשמשמים את הסוכר גרגירי הוניל והקינמון.
להכנת תערובת העוגה: שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לתערובת חלקה.
***באם רוצים פרי גם בפנים אפשר להוסיף קוביות משמש כוס לערך
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית אופים 55 ? 60 דקות. עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. הופכים ומסירים את נייר האפיה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
