הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים ל 5 מנות אישיות:
1/2 קילו בצק עלים מחמאה
לקרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
50 קורנפלור
4 חלמונים
140 סוכר
220 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
הכנת קרם פטיסייר:
1.ממיסים את הקורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים וסוכר,וטורפים לתערובת אחידה.
2.מחממים על האש את יתרת החלב ומקל הוניל (יש לרוקן את תרמילי הוניל לתוך החלב, אך להשאיר את המקל)
3.כשהחלב רותח מוסיפים שליש עד מחצית ממנו לתערובת החלמונים וטורפים היטב עד שהסוכר נמס.
4.יוצקים את כל התערובת לחלב הרותח שנשאר ומערבבים נמרצות תוך כדי בישול. לאחר הסמכת המסה, יש להמשיך ולבשל אותה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות.
5. מסירים את המסה מהאש ומעבירים לכלי נקי.
6.מניחים על הקרם עצמו ניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
7.מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם פטיסייר לאחר שקורר היטב.
שלב שני- הכנת בצק העלים:
1. מרדדים את בצק העלים לעובי 3 מ"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
2. קורצים 15 עיגולים בקוטר 9 ס"מ ומשאירים את השאריות מסביב.
3. מניחים מעל הבצק נייר אפיה נוסף ומעליו מגש (או משקולת אחרת כמו חומוס שעועית, אורז) נוסף כך שהבצק לא יתנפח.
4. אופים את הבצק בחום של 200 מעלות כ 10 דקות, הופכים ואופים עוד 20 דקות ב 180 מעלות.
5. מצננים היטב.
6. מפוררים את השאריות שמסביב לעיגולים.
שלב שלישי- הרכבת המנה:
1.מניחים בצלחת עיגול של בצק עלים,מעליו שמים קרם פטיסייר, מניחים מעל עלה נוסף של בצק עלים עליו שיכבה שניה של קרם ועליו עלה נוסף של בצק עלים.
2.מורחים מסביב למנה קרם פטיסייר ומדביקים את פירורי בצק העלים . מפזרים מעל אבקת סוכר.
*** לשדרוג המנה אפשר להוסיף מעל לכל שכבת קרם פטיסייר תותים או פירות יער.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
