הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה
6 חלבונים
6 חלמונים
6 כפות סולת
6 כפות קמח תופח
כוס סוכר
לסירופ
3 כוסות מים
½1 כוסות סוכר
חצי בקבוקון תמצית רום או רום אמיתי לפי הטעם
3 שמנת מתוקה.
אופן ההכנה
מערביים יחד קמח וסולת
מקציפים חלבונים עם 2 כפות מהסוכר
מעבירים לקערה
מקציפים החלמונים עם שאר הסוכר עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
מקפלים חלבונים לחלמונים ומערבבים באיטיות את הקמחים.
מורחים בתבנית ( אני משתמש בתבנית 40X30 ס"מ , מתקבלת עוגה נמוכה שמתחלקת להרבה מנות )
מי שמעדיף יכול להשתמש בתבנית בקוטר 28 ס"מ ואז תתקבלת עוגה גבוהה יותר.
אופים העוגה בחום בינוני כ- 20 דקות .
בזמן האפיה מכינים את הסירופ
מרתיחים מים וסוכר עד להמסת הסוכר ומשאירים על עד ל 5 דקות נוספות.
מכבים את האש ומוסיפים את הרום.
שופכים סירופ פושר על עוגה פושרת.
מקררים במקרר
מקציפים שמנת עם 1-2 כפות סוכר לכל שמנת
מורחים על העוגה .
אם משתמשים תבנית קטנה אפשר להסתפק בשמנת אחת או שתיים.
יוצא מעדן שמתאים גם לזקן וגם לטף
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
